Κατηγορίες

Προορισμοί: Θεσσαλία - Ήπειρος - Μακεδονία - Θράκη



 

Θεσσαλία- Λίμνη πλαστήρα:
 

Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης θα αντικρίσετε στην Θεσσαλία Το φράγμα του Ταυρωπού. Η ιδέα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα για την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό, όχι μόνο άλλαξε το τοπίο, αλλά όρισε και τη μοίρα των γύρω χωριών και των κατοίκων τους. Το 1959 ο αρχαίος ποταμός «Ταυρωπός», που κυλούσε αργά προς τα νότια μέχρι να συναντήσει τον Αχελώο έκλεισε και κατασκευάστηκε ένα εντυπωσιακό φράγμα μήκους 220μέτρων, που χάρη σε αυτό δημιουργήθηκε η λίμνη.

 






 

Μετέωρα το θαύμα της φύσης:
 

Τέσσερις τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, με μοναστήρια στις κορυφές τους, σε ένα γεωλογικό τοπίο που είναι πρωτόγνωρο για το μάτι και με την Καλαμπάκα να εκτείνεται σε κοντινή απόσταση στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου, τα Μετέωρα αποτελούν πραγματικά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τόπους, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

 





 

Ζαγορά: όλο το Πήλιο σε ένα χωριό
 

​Στις ανατολικές παρυφές του μυθικού βουνού των Κενταύρων που βουτούν σαν δασωμένος χείμαρρος στο πέλαγος φωλιάζει ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας. Μαγευτικά τοπία, υπέροχες παραλίες, παραθαλάσσια χωριά με επιβλητικές κορφές και ορεινοί παραδοσιακοί οικισμοί συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ και κάνουν την Ζαγορά του Πηλίου έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

 





 

Ήπειρος - Ιωάννινα:
 

Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Εδώ είναι η λίμνη Παμβώτιδα και το περίφημο Νησί με τα βυζαντινά μοναστήρια. Ζωντανή ατμόσφαιρα, δεκάδες αξιοθέατα, πολλά στέκια για καφέ και ποτό, καλά ξενοδοχεία και φαγητό, βόλτες στην παλιά πόλη, όλες τις εποχές του χρόνου.

 






 

Μέτσοβο:
 

​Το πιο ονομαστό Βλαχοχώρι με έντονο παραδοσιακό χρώμα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.160μ., σε εντυπωσιακό τοπίο της Πίνδου και φημίζεται για τα έργα χειροτεχνίας –τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά.

 





 

Ζαγοροχώρια: ο ναός των ταξιαρχών στο μικρό Παπικό
 

​Πέτρινα κτίσματα στην άγρια ορεινή φύση, ένας μοναδικός προορισμός. Επισκεφθείτε το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, την Αρίστη, το Μονοδένδρι.

 





 

Μακεδονία: Ένας προορισμός, χίλια τοπία. Ο Λευκός Πύργος 
 

Από την πλανεύτρα Θεσσαλονίκη, σε δάση και παραδοσιακά χωριά, παραλίες ειδυλλιακές και χιονισμένα βουνά, η Μακεδονία προσφέρει ένα μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών. Για τη Θεσσαλονίκη, το σήμα κατατεθέν της και σημείο αναφοράς είναι ο Λευκός Πύργος. Είναι χτισμένος στην Νοτιοανατολική πλευρά της περιοχής που αποτελεί πολιτισμικό και ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 





 

Η Βεργίνα:
 

Είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας και με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα.Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης.

 






 

Καβάλα:
 

H παλιά πόλη, η συνοικία της Παναγίας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Όλο ανηφόρες και πέτρινα καλντερίμια. Τα πολύχρωμα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια και οι αυλές με τα λουλούδια κάτω ακριβώς από το κάστρο της πόλης αξίζουν το λαχάνιασμα.

 






 

Αλεξανδρούπολη: σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και ομορφιάς
 

Αλεξανδρούπολη. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης σάς υποδέχεται με τον φάρο του, στην πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που συναντάτε με την άφιξή σας στην Ελλάδα. Μεταξύ Ασίας, Μεσογείου και Βαλκανίων ένα κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Εδώ σταματούν όλοι, εδώ θα σταματήσετε και εσείς. Τίποτα πια δεν θυμίζει το γραφικό ψαροχώρι του 19ου αιώνα. Τώρα οι δρόμοι είναι φαρδείς, η ρυμοτομία άψογη, η παραλία γεμάτη ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και πολυτελή ξενοδοχεία – ένας προορισμός διακοπών που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε πιθανή ανάγκη σας.

 






 

Ορεστιάδα:
 

Η Ορεστιάδα είναι από τις νεότερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε από 6000 περίπου Έλληνες, που αναγκάστηκαν το 1923, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, να εγκαταλείψουν την πόλη τους, την Αδριανούπολη και κυρίως το προάστιό της το Καραγάτς και να αναζητήσουν μια νέα περιοχή για να στεγάσουν τις ζωές και τα όνειρά τους.