Κατηγορίες

Νησιώτικοι Προορισμοί 

Εύβοια:
 

Το βόρειο κομμάτι της Εύβοιας μοιάζει συνέχεια του Πηλίου. Καταπράσινο με γραφικά χωριά -όπως η Λίμνη, η Αγία Άννα και οι Ροβιές- παραλίες με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και μια λουτρόπολη, την Αιδηψό, με φήμη που ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Το νότιο κομμάτι, διαφέρει, μοιάζει περισσότερο με τις Κυκλάδες, το τοπίο εδώ έχει την ίδια κυκλαδίτικη λιτότητα. Η Κάρυστος είναι μια γραφική κωμόπολη που σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε.

 

 

Μύκονος:
 

Με μοναδική ικανότητα να ανανεώνει και να επανεφευρίσκει διαρκώς τον εαυτό της, η Μύκονος παραμένει για δεκαετίες ο αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set. Ένα νησί τόσο μικρό που τα χωράει όμως όλα: και ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου, και το καλύτερο shopping (εφάμιλλο των μητροπόλεων της μόδας) και τα πιο ερημικά ακρογιάλια, και τα ταβερνάκια που δεν έχουν καν ρεύμα και τα five-star resorts και τα gourmet εστιατόρια.

 

 

Νάξος:
 

​Το νησί του θεού Διόνυσου είναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων και προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία από δαντελωτές παραλίες, ορεινά τοπία αλλά και μία πλούσια φύση όπου ευδοκιμούν οι ελιές, οι συκιές, τα αμπέλια και οι λεμονιές. Οι λάτρεις των αρχαιοτήτων δεν πρέπει να χάσετε τον αρχαιολογικό χώρο Υρίων, το αρχαίο υδραγωγείο Μελάνων και φυσικά το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Ενετική κληρονομιά του νησιού αντικατοπτρίζεται στο Κάστρο της Νάξου.

  

Πάρος:
 

Παροικιά ή Νάουσα; Το ερώτημα αποδεικνύεται τελικά παγίδα, γιατί η απάντηση είναι και Παροικιά και Νάουσα, για διαφορετικούς λόγους. Extra γραφικότητα και κομψός κοσμοπολιτισμός στη Νάουσα, έντονη ζωή στην Παροικιά. Εδώ βρίσκεται και η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της χώρας, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Από τους υπόλοιπους οικισμούς της Πάρου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι Λεύκες

  

Ρόδος:
 

Νησί που δεν χρειάζεται συστάσεις, η Ρόδος είναι δεκαετίες τώρα ένας από τους top προορισμούς στην Ελλάδα. Απόλυτα λογικό καθώς μιλάμε για ένα νησί που συνδυάζει το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, τα ορεινά χωριά με τους παραθαλάσσιους οικισμούς και τα παραδοσιακά καταλύματα με world class, κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα. Η Μεσαιωνική πόλη (Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 


 

Κέρκυρα:
 

Η Σπινιάδα, το Λιστόν, το Αχίλλειο, το Ποντικονήσι, ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Μον Ρεπό. Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Μια μαγική πόλη, η πόλη της Κέρκυρας -μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO- είναι η πολύ όμορφη πρωτεύουσα ενός πολύ όμορφου νησιού, που για δεκαετίες βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου.