Πάτμος

Πάτμος Θρησκευτικός Τουρισμός

 

ΠΑΤΜΟΣ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
1η μέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ
Αναχώρηση 13:00 μμ. από Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Αποκάλυψης στις 19:00 , την Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, την Πάτμο. Άφιξη το πρωί στο νησί της Πάτμου στις 03:15 περίπου το πρωί της επομένης μέρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η μέρα : ΠΑΤΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 11:00 με τοπικό πούλμαν για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Νικάνορα το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης.
 Θα προσκυνήσουμε και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου ( Αγ. Ιωάννη Θεολόγου )που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα.
 Αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι χτίστηκε στη θέση αρχαίου ναού της Αρτέμιδος και Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής. Στη Μονή υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603). Δύο μικρότερα βρίσκονται έξω από το περίβολο της Μονής: του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ονούφριου (1611). Επίσης θα θαυμάσουμε Εκκλησιαστικά εκθέματα, κώδικες, χειρόγραφα και το Ευαγγέλιο του Ευαγγελιστή Ματθαίου γραμμένο σε κοκκινωπή περγαμηνή. Επίσκεψη στο Μουσείο του Μοναστηριού.
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και την Παναγία Διασώζουσα. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την γυναικεία Μονή του Ευαγγελισμού και θα ξεκουραστούμε στο χωριό Γροικό. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ακρωτήριο στην άκρη του οποίου βρίσκεται ένας βράχος σε σχήμα κώνου και μια σπηλιά με λαξευμένα σκαλοπάτια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης. Στους πρόποδες του βράχου υπάρχουν θεμέλια μιας μικρής εκκλησίας της Παναγίας. Επιστροφή στην Σκάλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , χρόνος ελεύθερος, προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
 
3η μέρα : ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΥΣ
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στους Λειψούς με τοπικό καραβάκι για την ημερήσια εκδρομή μας. Η ιστορία των Λειψών είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία των γειτονικών της μεγαλύτερων νησιών και ιδιαίτερα της Πάτμου. Πίσω από το λιμάνι απλώνεται ο γραφικός οικισμός των Λειψών με τα λευκά σπίτια και τα μπλέ   πορτοπαράθυρα. Στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει η μεγαλόπρεπη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο της και τα δύο καμπαναριά της. Εκεί σε ισόγεια αίθουσα βρίσκεται και η αρχαιολογική συλλογή των Λειψών που αξίζει να επισκεφθείτε.
Για την μοναδικότητα της ξεχωρίζει η Παναγία του Χάρου, που η Μονή της βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το βασικό οικισμό των Λειψών. Είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το θειο βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Από το 1943 μέχρι σήμερα τη θαυματουργή εικόνα κοσμούν τα περιώνυμα κρινάκια της Παναγίας. Τα λουλούδια τοποθετούνται στην εικόνα την Άνοιξη, στη συνέχεια ξεραίνονται και στη γιορτή της κατακαλόκαιρο (23 Αυγούστου) ανθίζουν βγάζοντας μοσχομυριστά μπουμπούκι.
Επιστροφή στην Πάτμο. Τα δωμάτια θα παραμείνουν στην κατοχή μας μέχρι τις 22:30. Στις 23:55 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο της Blue star Ferries για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.
 
4η μέρα :   ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Άφιξη στον Πειραιά στις 08:00 περίπου, αποβίβαση από το πλοίο και επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.
 
Περιλαμβάνεται:
·          Μεταφορά με  πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας Καλαμάτα- Πειραιάς – Καλαμάτα. 
·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια BLUESTARFERRIES
 
·         Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Πάτμο.
 
·         Πρωινό καθημερινώς σε μπουφέ .
 
·         Δύο γεύματα.
 
·         Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου                                                                                      ( θέρμανση, snackbar,bar, καφετέρια κ.τ.λ.) θα είναι σε πλήρη λειτουργία.
 
·         Τα δωμάτια είναι δίκλινα . Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κεντρική θέρμανση, κλιματισμό και τηλεόραση.
 
 
·         Μεταφορές βάσει του προγράμματος με τοπικό πούλμαν.
 
·         Μονοήμερη εκδρομή στους Λειψούς με καραβάκι.
 
 
 
·         Ταξιδιωτική ασφάλιση –ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ .Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης.
 
·         ΦΠΑ%
 
 
Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση