2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο – Μονή Προυσού - Μεγάλο Χωριό 31/10-1/11/2020-85‎€

2ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο – Μονή Προυσού - Μεγάλο Χωριό 31/10-1/11/2020--85 ‎€ Εκδρομές Εσωτερικού

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

31/10-1/11/2020

1η μέρα: Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο

Συγκεντρωνόμαστε νωρίς το πρωί 07:00 πμ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Καρπενήσι με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την όμορφη Μακρακώμη, το τούνελ του Τυμφρηστού και θα συνεχίσουμε για το ιστορικό Κεφαλόβρυσο, ένα χωριό γεμάτο πλατάνια και γάργαρα νερά.
--Στο Κεφαλόβρυσο έγινε η μάχη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων , την νύχτα της 8ης Αυγούστου του 1823, όπου έπεσε ο αρχιστράτηγος Μάρκος Μπότσαρης. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή αναψυκτικό.
--Στην συνέχεια αναχώρούμε για το Καρπενήσι. Mία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχίου, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στα έλατα. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη.
[[Διανυκτέρευση]]
2η μέρα: Μονή Προυσού – Μεγάλο Χωριό
Μετά το πρωινό μας γεύμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία Προυσού. Οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή Μπουρσιώτισσας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η ιερή εικόνα γλίτωσε την καταστροφή, έφυγε από την Προύσα (Βιθυνίας) και με θαυματουργό τρόπο βρέθηκε στην απόρθητη σπηλιά , σημερινό καθολικό της Μονής. Στη μονή λειτουργεί το «Ιστορικό Μουσείο» με αξιόλογα εκθέματα, όπως: εικόνες από τον 15ο αιώνα , ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραϊσκάκη κ.α. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μεγάλο Χωριό , το οποίο είναι κατάφυτο,καταπράσινο με άφθονα ρυάκια. Με τα πολλά φυσικά κάλλη του, μας ξεκουράζει στην πράσινη πλούσια αγκαλιά του. Έχει πολλά όμορφα δρομάκια που μπορείτε να περπατήσετε απολαμβάνοντας την γλυκιά φύση.

Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στην Καλαμάτα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’άτομο στο δίκλινο: 85,00 €

Διαφορά μονόκλινου: 12,00€

Περιλαμβάνεται:

  • Μία (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι.

  • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.

  • Φόρος διανυκτέρευσης δωματίου.

  • Μεταφορά με πολυτελές , κλιματιζόμενο πούλμαν.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Συνοδός γραφείου.

  • ΦΠΑ. 24%

Δεν περιλαμβάνεται : Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση