1 Νοεμβρίου-Κυριακή ΕΚΔΡΟΜΗ: Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου-Όσιος Πατάπιος Λουτράκι --20€

1 Νοεμβρίου-Κυριακή ΕΚΔΡΟΜΗ: Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου-Όσιος Πατάπιος Λουτράκι --20€

Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου – Ακροκόρινθος – Ι.Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι

ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

01 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Κυριακή

      Συγκέντρωση στα NOTOS GALERIES, στη Νέδοντος και αναχώρηση με το πούλμαν στις 07:30 π.μ. για να επισκεφθούμε την εντυπωσιακά διατηρημένη Ακρόπολη Κορίνθου, με οχυρώσεις που χρονολογούνται ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. και φτάνουν έως την εποχή της Φραγκοκρατίας και της  Τουρκοκρατίας τον 17ο αιώνα μ.Χ. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε στην Αρχαία πόλη για να δούμε από κοντά τους επιβλητικούς κίονες του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., την αρχαία αγορά με το "Βήμα του Αποστόλου Παύλου", το Ωδείο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και άλλα δημόσια κτίρια σημαντικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου είναι ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας. Στις τέσσερις αίθουσες και τις δύο στοές εκτίθενται μεταξύ άλλων η αρχαϊκή Σφίγγα του 6ου π.Χ. αιώνα, ευρήματα από το Ιερό  του Ασκληπιού, καθώς και αντίκειμενα των ρωμαϊκών χρόνων την εποχή που επισκέφθηκε και αργότερα απηύθυνεεπιστολή ο Απόστολος Παύλος (έτος 52 μ.Χ.).

       Σε  απόσταση 14χλμ. από το Λουτράκι, στο δρόμο προς την Περαχώρα, σε μια από τις παρυφές των Γερανείων και πάνω από τα γαλήνια νερά του Κορινθιακού Κόλπου υψώνεται επιβλητικό το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, σε υψόμετρο 700μ περίπου. Θα προσκυνήσουμε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου του θαυματουργού το οποίο σκήνωμα βρέθηκε άφθαρτο και ευωδίαστο με θαυμαστό τρόπο το 1904.

       Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε το όμορφο Λουτράκι και αφού γευματίσουμε σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες που διαθέτει η πόλη θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

Τιμή κατ΄άτομο :20,00€

  • Στην τιμή περιλαμβάνεται: Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζώμενο πούλμαν- Διόδια Εθνικής οδού- - Συνοδός γραφείου - Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης- ΦΠΑ %.
  • Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στο Μουσείο που θα επισκεφθούμε είναι δωρεάν λόγω πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου.
  • Δεν περιλαμβάνεται το κόστος(θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό του γκρούπ) για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο.
Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση