Πάσχα στo Πήλιο

Πάσχα στo Πήλιο  Εκδρομές Εσωτερικού

Πάσχα στo Πήλιο

Από 26 Απριλίου έως 29 Απριλίου ( 4 μέρες)


1η ημέρα Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου :  Καλαμάτα- Λαμία - Βόλος- Τσαγκαράδα

Αναχώρηση στις 06:45 π.μ από την Καλαμάτα. Στη διάρκειά της διαδρομής κάνουμε στάσεις μισής ώρας για καφέ και ξεκούραση. Φθάνουμε στον Βόλο , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό προαιρετικά στην παραλία του Βόλου . Αναχώρηση και μέσω της παραλιακής διαδρομής ακολουθούμε τον δρόμο με κατεύθυνση Αγριά, Λεχώνια, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Άφησσο – Τσαγκαράδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια , ξεκούραση. Παρακολούθηση του Επιταφίου. Το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μ. Σάββατο 27 Απριλίου :  Τσαγκαράδα- Ζαγορά- Άγιος Ιωάννης

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Ζαγορά, που γνώρισε μεγάλη άνθηση
τον 17ο, 18ο αιώνα. Μετά τον καφέ μας επίσκεψη στο σχολείο του Ρήγα
Φεραίου , συνεχίζουμε για τον Αγ. Ιωάννη, χωριό που συνδυάζει βουνό
και θάλασσα με υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Στάση και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση σε μια από τις πανέμορφες γραφικές εκκλησίες  της Τσαγκαράδας. Δέιπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου :  Τσαγκαράδα- Μηλιές-Βυζίτσα
    
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τις Μηλιές και τη Βυζίτσα.
Από την πλατεία των Μηλεών ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών όπου τερματίζει το τρενάκι του Πηλίου. Πρόκειται για μια ωραιότατη σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 29 χλμ., η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1895 από τον Ιταλό μηχανικό Εβάριστο Ντε Κίρικο, πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε από την πλατεία συνεχίζεται και κατά μήκος των γραμμών του τρένου, για να σας οδηγήσει ύστερα από λίγο στη σιδερένια γέφυρα του Ντε Κίρικο, πάνω από τον χείμαρρο Ταξιάρχη· ένα έργο «τέχνης» που δεν πρέπει να χάσετε! Ορεινό σχετικά χωριό (400 μ.), με το θαλασσινό αεράκι ωστόσο να φτάνει ως εδώ, οι Μηλιές απέχουν περίπου 28 χλμ. από τον Βόλο και είναι γνωστές τόσο ως η ιδιαίτερη πατρίδα των Ελλήνων διαφωτιστών Ανθιμου Γαζή και Γρηγορίου Κωνσταντά (εδώ μάλιστα κηρύχθηκε τον Μάιο του 1821 η επανάσταση της Θεσσαλίας κατά των Τούρκων), αλλά και ως ο τερματικός σταθμός του περίφημου Μουτζούρη! Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία του χωριού, που χρονολογείται από το 1741, και την παλιά βιβλιοθήκη με σπάνια έγγραφα και ντοκουμέντα της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε πολύ μικρή απόσταση από τις Μηλιές, η Βυζίτσα είναι ένα ιδιαίτερο χωριό του Πηλίου.
Ίσως αυτό να οφείλεται και στα πολυάριθμα αρχοντικά που διαθέτει, τα περισσότερα εκ των οποίων λειτουργούν ως ξενώνες. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με τις Μηλιές, η Βυζίτσα δεν έχει και τόσο πολλά πράγματα να κάνετε, η απόσταση ωστόσο μεταξύ των δύο χωριών είναι τόσο μικρή που αυτό λίγο θα σας απασχολήσει... Στη Βυζίτσα, λοιπόν, μπορείτε να περπατήσετε στην κεντρική πλατεία με τη σκεπαστή βρύση, αλλά και να επισκεφθείτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (1725) και του Ιωάννη του Προδρόμου (1797).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα. Υπόλοιπο μέρας ελεύθερο για μια καλύτερη γνωριμία με την Τσαγκαράδα, να απολαύσετε την θέα της Τσαγκαράδας στο Αιγαίο, μέσα από τις καστανιές, τα όμορφα αρχοντικά , τα πετρόχτιστα καλντερίμια, τις λουλουδιασμένες αυλές και τον πλάτανο των χιλίων χρόνων στην Αγία Παρασκευή.  Η Τσαγκαράδα αποτελούσε ανέκαθεν το αγαπημένο χωριό Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Δείπνο προαιρετικά .Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα29 Απριλίου :  Τσαγκαράδα- Μακρινίτσα- Πορταριά- Βόλος-Λαμία- Καλαμάτα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την Τσαγκαράδα με κατεύθυνση τον Βόλο από την ορεινή διαδρομή προς Μούρεσι , Ζαγορά, Ανήλιο, Χάνια, Μακρινίτσα, Πορταριά, όπου κάνουμε στάση για καφέ στα καφενεδάκια της πλατείας τους όπου ο καφές προσφέρεται  συνοδεία παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού. Στη συνέχεια με την υπέροχη θέα του Παγασητικού, από  τον περιφερειακό του Βόλου κατευθυνόμαστε προς την Λαμία, με μικρές στάσεις για καφέ , φαγητό προαιρετικά και ξεκούραση άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ.

Τιμές κατ' άτομο:

 

Αναχώρηση Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο
26 Απριλίου 12 Months Luxury Resort 5* 384 € 443 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις που αναφέρονται
  • διαμονή στο ξενοδοχείο  12 Months Luxury Resort 5* στην Τσαγκαράδα
  • 3 πρωινά
  • 3 δείπνα
  • αρχηγός / συνοδός
  • ΦΠΑ
  • ο φόρος διαμονής

δσφσδφασδφσ

Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση