ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Θρησκευτικός Τουρισμός

 

Αρτέμιδος103  ΤΗΛ: 27210 20700   e-mail:Ktravel1@otenet.gr
7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
23 - 29 2015
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ –ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ
(οδικώς με δύο(2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε Καβάλα και Κομοτηνή)
 
Η πόλη των αισθήσεων!!! Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τα κάστρα και οι εκκλησίες από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, οι ζωντανές μνήμες και η Αγιά  Σοφιά όλα αυτά συνθέτουν ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τοπία εκπληκτικής ομορφιάς, που συνδυάζει επισκέψεις μοναδικών μνημείων και αλησμόνητων τόπων και χαμένων πατρίδων.
 
1Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΚΑΒΑΛΑ.
Συγκέντρωση νωρίς  το πρωί και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ , φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καβάλα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και άμεση αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Διέλευση των συνόρων, τελωνειακές διατυπώσεις και αγορές αφορολόγητων. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη, στην  διαδρομή προς το ξενοδοχείο θα θαυμάσουμε την πολυσύχναστη πλατεία  Ταξίμ με το εντυπωσιακό μνημείο στη μέση και τα διάφορα μεγαλοπρεπή κτίρια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη . Δείπνο, διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ  και αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της παραμυθένιας πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών (γνωστό για τη στάση του Νίκα)  και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, το Μπλέ Τζαμί (Σουλτάν –Αχμέτ), την Αγιά Σοφιά, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του  Χριστιανικού κόσμου. Επίσης θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι Τοπ Καπί με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής  Αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού, τους σπουδαίους Πύργους του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο,  την  γέφυρα του Ατατούρκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο με τοπικό χρώμα, διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ – ΤΖΑΜΛΙΤΖΑ –ΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΑΓΟΡΑ  (ΚΑΠΑΛΙ ΤΑΡΣΙ).
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για να περάσουμε από την Ευρώπη στην Ασία, αφού διανύσουμε την Γέφυρα του Βοσπόρου. Από την Ασία θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα στα Πριγκιπόνησα. Περίπατο στα γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε την φυσική ομορφιά και την αρχιτεκτονική ευαισθησία των κτηρίων . Θα επισκεφθούμε τη φημισμένη σχολή της Χάλκης, όπου θα περιηγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την εικόνα  της Παναγίας της Παυσολυπούσας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη νήσο Πρίγκηπο, με έντονο Ελληνικό στοιχείο όπου εδώ μπορείτε να νοικιάσετε άμαξα και να κάνετε ένα μικρό γύρω του νησιού. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μεσημεριανό  φαγητό σε ένα από τα γραφικά εστιατόρια του νησιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πόλη, στη διαδρομή θα σταματήσουμε στο Πανόραμα (Τζαμλιτζά) της πόλης όπου θα έχουμε πανοραμική θέα στο Βόσπορο και στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Πόλης. Αναμνηστικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για την φημισμένη Σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντάς σας μεγάλη  ποικιλία αγορών, σε τιμές καταπληκτικά χαμηλές. Χρόνος ελεύθερος Επιστροφή στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση , διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για την Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά, την Μονή Μπαλουκλί με τον περίφημο θρύλο με τα ψάρια, την Μονή Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει (το υπερμάχω  Στρατηγό τα νικητήρια), τα Βυζαντινά τείχη. Επίσης θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα των Σουλτάνων Ντολμά Μπαχτσέ (γεμιστός κήπος). Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ωραίο Βόσπορο με τις καταπράσινες ακτές. Μεσημεριανό φαγητό σε περιοχή του Βοσπόρου θαυμάζοντας τη θέα προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση σε κέντρο με παραδοσιακό χορό της κοιλιάς, μουσικό πρόγραμμα και φολκλορικούς χορούς, σε ένα από τα πολλά και ωραία  μαγαζιά που υπάρχουν στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ  –ΣΥΝΟΡΑ – ΚΟΜΟΤΙΝΗ.
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου) προσκύνημα (εκκλησιασμός). Αναχώρηση  για τα σύνορα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για Κομοτηνή με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Ξ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ– ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για να Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 440 € το άτομο σε δίκλινο - τρίκλινο δωμάτιο.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 590 € το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Καβάλα σε  ξενοδοχείο 3*** με πρωινό.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Κομοτηνή σε  ξενοδοχείο 3*** με πρωινό.
  • Τέσσερις(4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****    στην Κωνσταντινούπολη.
  • Ημιδιατροφή στην Κωνσταντινούπολη  ( 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά σύνολο (4)).
  •  Οι περιηγήσεις – εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Tα εισιτήρια του πλοίου για πριγκιπόννησα.
  •  Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  •   Ξεναγός σε όλη  την διάρκεια του ταξιδιού  στην Κωνσταντινούπολη.
  • Τα παιδιά 2-12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με όπως γονείς.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ότι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία  και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά , τηλέφωνα , συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες – διασκεδάσεις, αχθοφορικά , φιλοδωρήματα.
 
Υ.Γ. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί από τον συνοδό του γραφείου για την καλύτερη
εφαρμογή του.
 
Υ.Γ. Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου ( με λατινικούς χαρακτήρες).
 
     ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
 
Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση