Κούβα

Κούβα Γαμήλια Ταξίδια

Γαμήλιο ταξίδι στην Κούβα

Μια επίσκεψη στη Κούβα μοιάζει με μια βουτιά στο χρόνο καθώς θυμίζει παλαιότερες εποχές στον τόπο μας. Για την Κούβα σήμερα δεν φτάνουν βιβλία ολόκληρα γεμάτα με εικόνες και εντυπώσεις από την καθημερινή ζωή των Κουβανών που είναι αφ' ενός διαφορετική, αφ' ετέρου γεμάτη χρώματα, χορό, χιούμορ, καταπίεση, στερήσεις και φλερτ.
Το αρχιπέλαγος της Κούβας αποτελείται από δύο μεγάλα νησιά -την Κούβα και το Isla de la Juventud (νησί της Νεότητας) - και άλλα 4195 νησιά και νησίδες με συνολική έκταση 110.992 τετρ.χλμ. Τα 5.700 χλμ ακτογραμμής και οι 300 μαγευτικές παραλίες σε συνδυασμό με την εκπληκτική βλάστηση και την απίστευτη μίξη φυλών και πολιτισμών, την καθιστούν την ομορφότερη και ελκυστικότερη χώρα της Καραϊβικής. Ξεκινώντας από τούς αυτόχθονες Ταίνο και αργότερα με τον εποικισμό των Ισπανών και τούς Αφρικανούς σκλάβους δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα της επιμειξίας , μία νέα φυλή για την οποία ο Graham Green στο αριστούργημά του ‘Ο άνθρωπός μας στην Αβάνα’, σημείωνε πως «...αισθάνεσαι ότι ζεις σε ένα εργοστάσιο σειριακής παραγωγής ανθρωπίνου κάλους»

Το νησί της Κούβας είναι το 17ο μεγαλύτερο του κόσμου και αποτελείται κυρίως από πεδιάδες. Ο καθολικισμός είναι η κυριότερη θρησκεία. Η Κούβα έχει κλίμα τροπικό που μετριάζεται από τη θάλασσα που το περιβάλλει. Τα θερμά ρεύματα της θάλασσας της Καραϊβικής σε συνδυασμό με τη θέση της (κοντά στην είσοδο του κόλπου του Μεξικού) την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη σε συχνές καταιγίδες και τυφώνες. Ένα από τα πλεονεκτήματα της Κούβας είναι η μέση ετήσια θερμοκρασία των 25,5 βαθμών Κελσίου, με ανώτερη τούς 30 και κατώτερη τούς 19. Η θερμοκρασία της θάλασσας διατηρείται μεταξύ 26 και 30 βαθμών Κελσίου. Η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη στήν Κούβα είναι μεταξύ Δεκεμβρίου-Απριλίου. Στήν μορφολογία τού εδάφους ξεχωρίζουν οι τρείς οροσειρές Sierra del Escambray, Sierra de los Organos & Sierra Maestra καθώς και οι ποταμοί Cauto, Toa, Cuyaguateje, Yumuri, Contramaestre. Την εντυπωσιακή φύση της Κούβας χαρακτηρίζουν τα φοινικόδενδρα, οι απέραντες φυτείες με καρύδες, τα τροπικά φρούτα, τα εσπεριδοειδή και κυρίως το ζαχαροκάλαμο. Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνουν πολύχρωμα πουλιά, ακίνδυνα έντομα και ο ασύγκριτος θαλάσσιος βυθός. Όλα αυτά, μαζί με την διάχυτη γοητεία της ατμόσφαιρας των ’60s στα αστικά κέντρα, συνθέτουν αυτό που ο καθένας μας θα αποκαλούσε παράδεισο.

 
Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση