Αίγυπτος

Αίγυπτος Γαμήλια Ταξίδια

Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις, καθιστώντας τη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο.

Φημίζεται ιδιαίτερα για τα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατά της, τα οποία δείχνουν τη σημαντική επιρροή που είχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες στην ιστορία και τη φυσική παρουσία αυτής της χώρας, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός, η Προ-χριστιανικός και ο Ισλαμικός.
 
Τα τελευταία χρόνια, μια σύγχρονη πλευρά της Αιγύπτου ανθίζει, συνδυάζοντας αρχαία χαρακτηριστικά και υπερσύγχρονα κτίρια. Στους δρόμους της Αιγύπτου θα δείτε ανθρώπους ντυμένους τόσο με παραδοσιακές, όσο και με μοντέρνες ενδυμασίες.
 
Στο Κάιρο υπάρχουν αρκετά αρχαιολογικά μνημεία από τα οποία τα πιο γνωστά είναι οι Πυραμίδες ,η Σφίγγα και η ακρόπολη του Καίρου, η «Σιταντέλα», με το επιβλητικό τζαμί του Μωχάμεντ 'Αλι. Μια επίσκεψη στο «Αλ 'Αζχαρ» το θεμέλιο του Ισλάμ στην Αίγυπτο, το οποίο λειτουργεί ως τέμενος και πανεπιστήμιο εδώ και χίλια χρόνια θα σας συγκλονίσει. Στη γύρω περιοχή βρίσκεται η πασίγνωστη αγορά του Χάν αλ-Χαλίλι όπου τα μεθυστικά αρώματα και οι παραδοσιακές εικόνες θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.
Το Αιγυπτιακό μουσείο:
Παρότι πολλά μουσεία του δυτικού κόσμου περιλαμβάνουν ολόκληρες συλλογές αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, κανένα δεν συγκρίνεται με τους θησαυρούς που υπάρχουν στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καίρου. Αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο κληροδότημα των Φαραώ, το μουσείο φιλοξενεί περισσότερα από 120.000 εκθέματα που ποικίλουν από αρχαία αιγυπτιακά κοσμήματα μέχρι εντυπωσιακές βασιλικές μούμιες.
 
Η Αλεξάνδρεια είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η δεύτερη κυριότερη πόλη της Αιγύπτου, με πληθυσμό περίπου 5.000.000. Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τμήμα ενός κορυφαίου ερευνητικού κέντρου επιστημών, φιλοσοφίας και τεχνών, λέγεται ότι περιείχε κάθε είδους γνώση που διέθετε ο αρχαίος κόσμος, επέφερε δε στη πόλη το χαρακτηριστικό του « πιο πολυμαθούς σημείου της γης ».
 
Σημαντικά αξιοθέατα είναι το Ελληνορωμαϊκό μουσείο όπου μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα για το πως ήταν η πόλη πριν από 2.000 χρόνια. 'Αλλα σημεία που πρέπει να επισκεφθεί κανείς είναι οι κατακόμβες Κομ αλ Σουκάφα και το φρούριο του Κάιτμπεη που είναι χτισμένο πάνω στην τοποθεσία του θρυλικού Φάρου, ενός από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου.
 
 
 
Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση