Ελληνικά English
Κατηγορίες
Επικοινωνία Περισσότερα
Sitemap Περισσότερα
Εταιρικά Νέα Περισσότερα
TRAVEL SENIOR 55+ » Λευκάδα 4 Ημέρες Οδικώς

Περιγραφή


Λευκάδα 4 Ημέρες Οδικώς

 Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ 
Συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Στη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρξουν στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιαs σημασίαs που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαοs Τρικούπηs στα τέλη του 19ου αιώνα. Άφιξη το απόγευμα στη Λευκάδα, μεταφορά στην περιοχή Νικιάνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ 
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο ακολουθεί εκδρομή για να γνωρίσουμε το νησί. Ξεκινάμε από το ξακουστό μοναστήρι της Φανερωμένης. Είναι ένα ιστορικό μοναστήρι το οποίο αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Αγ. Νικήτα, ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία & το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Λευκάδος περνώντας από το γραφικό χωριό του Αγ. Πέτρου και από το Κάθισμα, το όποιο βρίσκεται μόλις 14 km ανατολικά της. Η παραλία στο Κάθισμα είναι μεγάλη σε έκταση, τα νερά είναι γαλαζοπράσινα & η άμμος λευκή. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από τα παραθαλάσσια τουριστικά χωριά & θα δούμε το Νυδρί. Πρόκειται για έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία για βόλτες. Τα μπλε νερά, τα βότσαλα, η ατελείωτη θέα & η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα μαγεύουν τους επισκέπτες. Λίγο μετά το Νυδρί θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά Οινοποιεία της Λευκάδος, το οποίο παράγει εξαιρετικής ποιότητας τοπικά κρασιά, με την ονομασία «Λευκαδίτικη Γη». Εκεί, το προσωπικό θα μας ξεναγήσει, σχετικά με τον τρόπο παραγωγής οίνου. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στη Βασιλική, στα νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ-ΙΘΑΚΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει, προαιρετική, κρουαζιέρα στα γύρω νησιά. Θα έχουμε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στη Μικρή Κρουαζιέρα, η οποία περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι & το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Η πιο μεγάλη κρουαζιέρα περιλαμβάνει επιπλέον επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και στην καταπράσινη Ιθάκη του Οδυσσέα. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΑΘΗΝΑ 
Την τελευταία ημέρα της εκδρομής, μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στην πόλη μας το απόγευμα
.

  • Επικοινωνηστε μαζι μας για περισσοτερες πληροφοριες. 

 
<< Προηγούμενο  |